باید عمر قرن هایی سر بیاید تا مثل یک آوینی دیگر بیاید
آزاده بود و عزم سرخ کربلا کرد آزاده بود و مرتضی را مرتضی کرد
شاید توی فرهنگ ما طاقچه نشینی تفکرات بزرگان خیلی معمول باشه! از شهید بهشتی تا شهید آوینی و چه به رسه به کلام خدا و امام علی ع! حضرت آقا فرمودند شهید آوینی سید شهیدان اهل قلم ولی بیشتر ماها از شهید آوینی را با روایت فتح می شناسیم! ولی به جرات نوشته های شهید آوینی نوشته، کولاکه!
برای مثال مقاله عالم هیچکاک شهید آوینی را وقتی می خوانی متوجه می شوی علاوه بر اینکه شهید آوینی همه فیلم های استاد هیچکاک رو دیده و بسیار زیبا آن را تحلیل می کنه! از نظر دینی و سینمایی! من خودم چند فیلم هیچکاک رو دیده بودم، ولی وقتی با تحلیل های شهید آوینی مواجه شدم، متوجه شدم هیچ چیز از فیلم را متوجه نشده بودم! از کتاب های شهید آوینی میشه آینه جادو را نام برد که در سه مجلد است! که در این کتاب مقاله های سینمایی شهید آوینی جمع شده است! مثلا همین چند پست قبل در مورد رقص و رقاصی از همان کتاب بود، نوشتم! یا اینکه به این نکته بر خوردم که انسان از ترس هم لذت می برد! یا اینکه مخاطب سینما انسان کامل نیست و اگر بود چه می شد؟ جذابیت های سینما بر اساس ضعف های انسانی است و...!
یک سخنرانی هم از شهید آوینی گوش دادم، در به نام سینما مخاطب در دانشکده ی تئاتر در اسفند ماه 1370 . این سمینار در پایان سال های دهه 60 و در فضایی برگزار شد که سینمای نوین ایران با هدایت و حمایت سینما گذاران سینمای پس از انقلاب، به مضامین عرفانی و جشنواره پسند گرایش پیدا مرده بود؛ یک سینمای خاص که گرچه مورد استقبال جشنواره های جهانی و مورد تحسین اغلب منتقدین داخلی واقع شده بود،حمایت تماشاگران ایرانی را از دست داده بود و سالن های سینما روز به روز خلوت تر می شدند. مدیران سینمایی آن دوران، عدم استقبال مخاطبان را ناشی از تغییر لحن سینمای پس از انقلاب می دانستند و بسیاری منتقدین و اساتید دانشکده های سینمایی نیز از سینمای موجود دفاع می کردند و اعتقاد داشتند باید زمان بگذرد تا تماشاگران مناسبی برای برای این سینمای نوین تربیت شوند.
سمینار مذکور هم در چنین فضایی و به منظور بزرگداشت دستاورد های این سینما برگزار شد. روز های اولیه به ادای چند سخنرانی در همان فضا و مناسب با توقعات مستمعین گذشت، اما سخنرانی سید مرتضی آوینی غیر منتظره بود و واکنش های زیادی بر انگیخت! که بعد از سخنرانی در واقع نوعی شهید آوینی محکوم شد! و نیز سئوالات زیادی از شهید آوینی پرسیده شد که در جلد سوم کتاب آینه جادو موجود می باشد!
همچنین کتابی چون حکومت فرزانگان! که در مورد اسلام ولایت فقیه و... که به نظر من بی نظیر است! من خودم نقد های شهید آوینی را خیلی دوست دارم! و البته گاهی به راحتی قابل تعمیم دادن آن به امروز هم هست! مثلا نظر شهید آوینی در مورد علی حاتمی! که با نظر بسیاری از سینمایی ها و تلویزیونی های ما مخالف است! من خودم شهید آوینی را به عنوان یک متفکر متعهد می شناسم و قبول دارم. توصیه من این است که توانستید حداقل یک مقاله از شهید آوینی بخوانید!
نکات المبارزیه فی کلام بچّه مسلمون!
+ خبر فوری از بشیر رضاپور! طی یک سری تبادل مسیج!... برادر بشیر رضاپور سلام به همه دوستان مجازی رسانده و خواسته که برایش دعا کنیم! البته تاکید کرده که مریض نیستم! ولی دعا کنید عاقبت به خیر بشوم!
+ دو گله! یک) ما چرا روز شهید نداریم؟ دو) روز انرژی هسته ای خیلی خوبه! ولی چرا در روز شهادت شهید آوینی!
+ سخنرانی شهید آوینی به نام سینما مخاطب بصورت تصویری هستش! شهید آوینی شدیدا از صدا و سیما انتقاد می کند و نام می برد! کاشکی این سیمای ما این سخنرانی های شهید آوینی را نیز پخش می کرد!
التماس دعا مبارز(یک بچّه مسلمان)
نوشته شده توسط : محسن اردستانی رستمی
لیست کل یادداشت های این وبلاگ